Ugrás a fő tartalomra

James Lear: A hátsó bejárat

 Köszönet a könyvért az Ulpius-ház kiadónak!

Őszinte leszek, én kedvelem a melegeket! Nincs velük gondom, és oda vagyok a Yaoiért is, nincs gondom a férfi-férfi szexuális kapcsolatokkal sem, és nincsen azzal sem semmi problémám, ha erről olvasok. Szerepjátékosan van meleg fiú karakterem, úgyhogy igazándiból ezt a könyvet felfoghatom akár ihletforrásnak is, bár azért be kell vallanom, hogy Ennyire mélyrehatóan nem szoktuk részletezni az intim kapcsolatokat, mint azt a könyv teszi.
 Hogy miért olvastam, és mi vezetett oda, hogy úgy döntsek, hogy ebből recenziós példányt kérek? Olvasási válságban voltam, és úgy döntöttem, hogy valami tényleg olyat akarok olvasni, ami jó, és nem kell rajta gondolkodni. És akkor szembejött velem a könyv, és annak is egy értékelése, ami így szólt:

 „Pornókönyv a javából. Ha a sztorit kivennénk belőle kb 20 oldallal lenne rövidebb, annyit dugtak benne.”
 (Zsuzsanna_Makai)

 Nem igazán akartam elhinni, hogy egy 260 oldalas könyvben tényleg lehetséges az, hogy 240 oldalon keresztül fiúk, fiúkat…tesznek boldoggá. Csak, hogy kevésbé legyek szókimondó. De tényleg ez történt! Van nyomozás,de csak ímmel-ámmal. Igazándiból tényleg meglepődsz a végén, hogy ki és miért rakta el láb alól azt az embert, mert szinte elfelejted, hogy volt bűneset, mert mindig….azt csinálják.
 Komolyan nem tudom elhinni, hogy ilyen lehetséges. Olyan abszurd helyzetekben képesek dugni, hogy csak pislogsz, hogy „na most mi van?”. Nyomozás, csini rendőr fiú…és két –három oldalon belül már egymásba vannak. És ez még mondjuk, hogy logikus is volt, de volt olyan amikor egyszerűen beszélgetnek, információt cserélnek, és hümmögés, majd „egy infó egy ruha”….és megdugják egymást. Komolyan! A főhős nem tudom, pontosan hogy néz ki, de minimum sütnie kell róla, hogy meleg, mert ha nem akkor nem értem, hogy ott azon a helyen tényleg mindenki homokos volt? Oké, Leonard kifejtette, hogy az egy buz*tanya….de akkor is. Erkölcs az úgy nincs,  az egész család, és a beosztottak is mind egytől –egyig kicsit beteg szexuális dolgokkal rendelkeznek. Erre jön még rá, hogy van aki elfojtja, de amint meglátja a főhőst merevedése lesz, és azt kívánja, hogy minimum vegye már a szájába… és folytathatnám.
 Nekem néha tényleg azaz érzésem van, hogy akár a tea ivásáról is arra juthatnak, hogy na akkor most vetkőzz és…vagy egymásra nézve máris mind merev. Tény, egy impotens ember volt, az is meghalt, de az meg kukkoló volt, tehát annak is  volt éppen elég baja.
 Aki nem bírja a meleg szexet, abban is a férfi-férfi felállást, az ne olvassa, mert a könyv nagy része ebből áll. Szexből, meg a készülés a szexre, meg a szex utáni szexre gondolásról, egy picike nyomozással, és még kisebb történettel. Aki krimit vár, és nem idegenkedik a pornótól az olvashatja, mert tényleg elég összetett és pislogtam, hogy akkor most Ő, és Ő miért is, és miért így, stb. tehát azért volt megdöbbenés. Nem tudom, amúgy miért született meg a könyv….mert erre nem találtam választ. Az az érzésem volt, hogy az író vagy túlfütött szexuálisan és ki akarja írni magából ezt, vagy a töménység miatt az is eszembe ötlött, hogy lehet, hogy viccnek szánja. Mármint, meg akarja botránkoztatni a népet, és írni akar/mer olyat amit úgy igazán sokan nem írnak. Túl sok meleg pornós könyvet ugyanis nem ismerek. Ez pornó, bárki bármit mond, itt kőkemény (mindenféleképpen) nyíltság van, nincs elkendőzve semmi sem, és nincs az, hogy áh, nem írom le, hogy farok, meg f*sz mert nem illik, nem írom, hogy d*gás meg sz*pás, mert nem illik, neeem, leírja, meg azt is, hogyan, miként, mekkora a szerszáma, és milyen mélyen…khm…tehát mindent.

Belbecs: 3/5

Három pont, mert irodalmi értéke nincs a könyvnek.  Az kb. 1 pont lenne. Viszont tényleg jól van megírva, mert egyrészt kirángatott az olvasási válságból, másrészt, igazán képben lettem a meleg szexuális aktussal, szerepjátékhoz még jó lehet …. 5 pont az, hogy igazándiból azt kapod ami rá van írva. Tehát nem áltat azzal, hogy magasröptű szerelmes, krimit kapsz. A fülszöveg is remekül tudatja veled, hogy figyi, ez itt pornó, fiúk a fiúkkal fognak szexelni, és ezt is kapod!

Külcsín: 3/5

 Nem tetszik a borító. De ez az eredeti is, úgyhogy igazándiból nincs mit tenni. És igazándiból azt sem nagyon tudom, hogy mi lenne neki jó.  Nem tudom, ki van a borítón, mondjuk Leonardra tippelek, tekintve a Főhős Mitch, azért férfiasabb és sokkal szőrösebb.
 Ami a címet illeti: telitalálat. Tényleg, tehát kétértelmű, és gondolhatsz itt mindenre, és igazándiból arra, amire kellene, arra szerintem igen kevesek gondolnak elsőre. Mindenki a szexre gondol, pedig nem! De megtudod, mi a hátsó bejárat, ha elolvasod a könyvet és azt is, mi szerepe van a történetben, és mit csinálnak ott.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é